Musiklinjen & Estetiska programmet

Estetiskaprogrammet ger träning och förståelse för lärprocesser, kommunikation och uttryck. Detta ger en ökad förmåga att tolka och förstå sin omvärld och på så sätt bli en aktiv del av den. Här presenteras tidigare elever som visar på hur estetiska programmet i Oskarshamn på olika sätt fört dom vidare.

Vill du bidra med din berättelse skickar du en text i formatet enligt nedan samt en press eller porträttbild till jonas.kellander@edu.oskarshamn.se

Mollie Lindén, elev vid estetiska programmet 2012-2015.

Mollie Lindén var elev på skolan 2012-2015. Genom sin Idolresa startade hon sin yrkesbana inom musik och artisteri. Detta ledde bla till deltagandet i Diggilo turnén 2015.

”Det är fantastiska lärare och det blir en speciell gemenskap lärare och alla elever emellan eftersom att många lektioner är gemensamma”… ”Dessutom var det otroligt skönt att få kombinera vanliga läxor med musik och andra estetiska former!” – Mollie Lindén

Emil Karlsson var elev åren 2002-2005. Därefter fortsatte han att studera vidare, först på Oskarshamns Folkhögskolas allmänna musiklinje ett år, för att sedan läsa musiklärarutbildningen på Musikhögskolan i Ingesund (2006-2011). Sedan 2009 jobbar Emil som musiklärare och spelar i tiomannabandet Emil & the Warmlanders.
http://www.warmlanders.com
http://www.facebook.com/warmlanders

Jonas Kellander var elev 1990-1993.

Jonas Kellander var elev 1990-1993. Jonas återvände 2015 till ES vid Oscarsgymnasiet och undervisar i gitarr, musikproduktion och musiklära. Jonas har studerat gitarr vid MI, Los Angeles 1993-1994. Elgitarrpedagog och musiklärarexamen vid musikhögskolan i Örebro 1997-2001. Jonas har under åren jobbat som frilansande musiker inom pop/rock/jazz samt undervisning vid ES-Jenny Nyströmsskolan 2001-2011 samt 2012-2015 programansvarig på musiklärarutbildningen vid Linnéuniversitetet. Jonas driver också egen verksamhet inom ljudproduktion och konsthantverk. bitstudion.se

Jenny Marknäs var elev 1993-1996. Efter gymnasiet gick Jenny ett år på folkhögskola med musikinriktning följt av ett års musikvetenskap vid Göteborgs universitet. Sedan följde studier på lärarutbildningen, inriktning mot SO. Sedan 10 år tillbaka har Jenny arbetat som högstadielärare och undervisat i SO och svenska.

Pelle Fager var elev på musiklinjen 1989-1991 samt musikalisk påbyggnad 1992-1993. Efter skolan i Oskarshamn blev det Stockholm och utbildning där. Pelle jobbade med ett band mellan 95-97 med olika husbands-jobb, bland annat i Åre säsongen 95-96. Hösten 97 återvänder Pelle till musikskolan i Oskarshamn. Numera undervisning  han på estetiska programmet. ”Så cirkeln är sluten, de bästa åren i mitt liv har varit som elev på skolan och som lärare på samma skola. Ser fram emot fler år och nya elever. Sök ES så mycket bättre” – Pelle.

Nils-Petter Ankarblom var elev 1997-2000. I dag jobbar Nils-Petter med musik på frilansbasis och delar tiden mellan USA och Sverige. Han skriver musik till skivor, film, teater och arrangerar till konserter och inspelningar samt spelar piano. Främst jobbar Nils-Petter med musikteater, dels med professionell teater som music director och med Lovewell Institute for the Creative Arts (www.lovewell.org) som gör kreativa musikalworkshops där vi skriver nya föreställningar med ungdomar.

”Våren 2016 dirigerar jag musikalen TUCK EVERLASTING på Broadway i New York vilket är en barndomsdröm som aldrig gått i uppfyllelse om det inte varit för ES! Tack alla för ert guldarbete!” – Nils Petter Ankarblom

Elin Johansson var elev på ES 2007-2010 med huvudinstrument elbas.
Elin arbetade med Revy och Musikal under gymnasiet. Elin fortsatte sina studier vid Linköpings universitet efter studenten, då inom Beteendevetenskap och Psykologi innan hon bestämde sig för socionomprogrammet på Malmö Högskola. Elin läser fördjupning inom Sexualitet och socialt arbete och jobbar extra med placerade ungdomar under utbildningens gång.
”ES fick mig att utvecklas var det gäller samspel och gemensamma projekt, vilket är jätteviktigt i arbetet med människor med socialproblematik” – Elin Johansson.

Anna Marmvik var elev 2001-2004. Anna är utbildad sångpedagog efter 5 års studier på Musikhögskolan i Piteå som hon började direkt efter ES. Idag är Anna egenföretagare som förutom sångundervisning (för sångare i ålder 11-72 år) håller föreläsningar och workshops i röstvård samt gör solistiska konserter med andra yrkesmusiker.

Linda Grahn var elev 1989-1992. Linda jobbar sedan 15 år på Kungliga Operan, på kommunikations- och försäljningsavdelning. Linda hamnade på Operan efter att ha jobbat på Cirkus med Kristina från Duvemåla 1997-99. Musikutövande finns fortfarande med till husbehov.

Kajsa Persson var elev 2007-2010. Efter studenten 2010 flyttade Kajsa till Norrköping där hon haft olika jobb, bla i inredningsbutik, kundtjänst och Kolmårdens djurpark där hon fortfarande jobbar på helgerna. Nu studerar Kajsa till förskollärare. ”i somras var jag i Kenya på praktik, vilket var en enorm upplevelse” – Kajsa Persson.

Maria Karlsson var elev 1999-2002. Maria fortsatte plugga efter några år på industri. Först två år på Ingesunds musikhögskola följt av musikerutbildning med inriktning klassisk trumpet på Griegakademiet i Bergen, Norge (2011). Därefter flyttade Maria till Sydafrika och arbetade som musiklärare ett år, för att sedan återvända till Oskarshamn. Här arbetar hon nu som musiklärare på grundskola och som brasspedagog på kommunala musikskolan samt på Oskarshamns folkhögskola. Maria gör också frilandsjobb som utövande trumpetare när tillfälle ges.

ChristianAlumni