Complete Vocal Technique

Med sångtekniken CVT kan alla sjunga och få rösten att låta precis som man vill. Det är en modern sångteknik som används på Europas största utbildningscenter – och här på Oscarsgymnasiets estetiska program, som har två auktoriserade CVT-pedagoger.

CVT står för Complete Vocal Technique (på svenska Komplett Sångteknik). Det är en  sångteknik från den välkända röstforskaren Cathrine Sadolin. Hon har efter ca 25 års forskning skapat ett banbrytande system som gör det möjligt att skapa alla ljud på ett sunt sätt. CVT är baserat på anatomi, röstfysiologi och en alltjämt pågående forskning. Tekniken erbjuder enkla och begripliga instruktioner vilket gör det möjligt för alla att kunna sjunga och låta som de vill.

På estetiska programmet bedrivs sång- och körlektionerna av tre pedagoger med utbildning från Complete Vocal Institute (CVI) i Köpenhamn, som är Europas största utbildningscenter för sångare/sånglärare från hela världen. Institutet examinerade sina första CVT-lärare 2005. Två av våra pedagoger är auktoriserade CVT-lärare (tre-årig sång/sånglärarutbildning CVI, examen 2009) och en pedagog har genomgått ett-årig sångutbildning på CVI, 2008.

En bärande tanke inom CVT är att alla kan lära sig sjunga och att alla tekniker kan utföras av alla. Det är en modern sångteknik som hjälper dig om du vill sjunga pop, rock, soul, klassiskt, jazz, gospel, visa eller andra genrer. Du får även lära dig använda olika rösteffekter, t ex. vibrato, distorsion, growl m.m.

Sångtekniken är uppdelad i flera huvudämnen. Genom att kombinera dessa, kan du designa exakt det sound som just du vill ha. Du kommer att märka att rösten blir fri från spänningar och att du kan göra vad du vill med den. CVT erbjuder även konkreta övningsmetoder för att få det resultatet man vill.

Se CVT som en karta där du väljer din väg mot målet, dvs vilka sound du vill skapa/genrer du vill sjunga. CVT-läraren är kompassen du tar hjälp av för att hitta rätt!

ChristianCVT