Om oss

TA KLIVET UT I LIVET MED MUSIK!

Rock, jazz, folkmusik och klassiska toner… Det här är utbildningen för dig som älskar musik. Här utvecklas din kreativitet och förmåga att uttrycka dig.

DIGITAL BESÖKSKVÄLL

Du som vill veta mer och se våra lokaler är välkommen på ett digitalt möte torsdagen den 15 april 2021 kl 18.00. Vi börjar med en gemensam träff och delar sedan upp oss efter intresse för information i instrumentgrupper och inriktningskurser, tex musikproduktion. Mötet startar på den här länken (länk kommer läggas ut den 15/4).

Anmäl dig till johan.eveborn@edu.oskarshamn.se, berätta vilka instrument/sång du spelar och vilket som är ditt huvudinstrument.

På vår youtube kanal kan du se en del av de projekt eleverna gör under sina år på ES.

ES Musik på You Tube

Musik av alla de slag ljuder från rum och lektionssalar på det Estetiska programmet. Du musicerar i grupp, sjunger i kör, men har även enskild undervisning med pedagoger som är experter på just ditt instrument.

Programmet ger en bred grund att stå på. Inte bara för dig som tänkt dig en framtid inom musik. Programmet är högskoleförberedande, vilket innebär att du får en grundläggande behörighet för högskola och universitet och dessutom behörighet till många utbildningar där särskild behörighet krävs.

ES-programmet är en utbildning som stimulerar skaparlusten och ökar förmågan att lösa problem. Egenskaper som du kommer att ha stor nytta av i ditt kommande arbetsliv oavsett vilken yrkesbana du väljer.

Under de tre åren arrangeras en rad offentliga konserter, vilket bidrar till en god sammanhållning och gemenskap. Du erbjuds många tillfällen att uppträda inför publik under dina studieår. Så ta klivet ut i livet med musik, utmana dig själv och se hur långt du kan nå.

FRAMTIDEN

Självklart kan du gå vidare med fortsatta musikstudier efter studenten. Men du kan lika gärna välja att läsa vidare inom andra områden. Några exempel på utbildningar du kan söka: lärare, psykolog, jurist, sjuksköterska. Listan kan göras mycket längre och valmöjligheterna är många.

ANSÖKAN

Estetiska programmet är inte bara öppet för dig som bor i Oskarshamn. Alla som bor i Kalmar län är välkomna att söka till oss. Detta är möjligt tack vare ett nytt samarbetsavtal mellan alla kommuner i Kalmar län (Västervik, Vimmerby, Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Nybro, Kalmar, Torsås, Borgholm, Mörbylånga och Oskarshamn). För dig som inte bor i Oskarshamn finns möjlighet till studentboende om du så önskar. Förutom ditt studiebidrag får du då även ett inackorderings-tillägg från din hemkommun. För mer info om detta kontakta din kommun.

Du som sökt Estetiska programmet i första och andra hand kommer att få en kallelse till oss där du får tillfälle att presentera dig musikaliskt för dina blivande lärare. Presentationen har betydelse för kommande gruppindelningar i olika musikämnen men också för den slutliga intagningen. Träffen för blivande ES sker vanligtvis under april månad. Mer info om datum och tider kommer under våren 2021.

Förbered så bra som möjligt det du vill spela eller sjunga. Om du vill visa färdigheter på flera instrument går det också bra. Du kan spela/sjunga ensam eller till komp. Om du har ett förinspelat komp som du vill använda – kom ihåg att ta med det. Behöver du ”levande” komp av våra lärare – ta gärna med noter och/eller ackord. All utrustning förutom ditt instrument finns här. Mötet med våra lärare sker enskilt.

När du börjar på Estetiska programmet, kommer du välja två instrument eller ett instrument och sång. Tänk igenom dina val före besöket här och ta gärna tillfället att samtala med oss om dina instrumentval om du känner dig osäker på hur du ska välja.

Vi ser fram emot att träffa dig!