Aktuellt

Sommarlov och terminsstart!

Vi önskar alla elever en fin sommar och kör igång med ES21 måndag den 23 augusti. 

Vi träffas i konsertsalen 08.30.


ES19 & 20 börjat tisdag den 24 augusti.

Vi ses!

ES Oscarsgymnasiet

Open stage

En gång i månaden på fredagar har klassen Open Stage. Då har alla chansen att visa upp vad de arbetar med för tillfället. Solist eller band, första gången på en scen eller en akt som framför sin låt för tredje gången för att finputsa och förbättra både det musikaliska och sceniska. Konsertsalen släcks ner och scenljuset tänds! 

Klassen är påhejande publik och vi dokumenterar med ljud och filminspelning för att du som elev tillsammans med din lärare ska kunna titta och utvärdera ditt framträdande i efterhand.

De akter som visar extra stor utveckling kommer få chansen att spela på de större scenerna och delta i olika evenemang under åren.

Gymnasiearbete

ES18 är på sluttampen av kursen Gymnasiearbete 100p. Allt ifrån ”Fredags TV” via kommunens filmstudio till skivinspelning och smyckes-tillverkning och barnbok ska färdigställas. Rapporter ska skrivas och det hela avslutas med en opponering där eleverna presenterar sina arbeten för årskurs två och tre och en klasskompis ställer några väl genomtänkta frågor kring arbetet.

”Vi ville göra något som skulle kunna påverka, kanske till och med förändra vårt tankesätt runt miljön. Att skapa en medvetenhet kring den bland människor var viktigt för oss. Därför skrev vi en barnbok som på ett roligt och lärorikt sätt visar barn varför det är så viktigt att ta bättre hand om havet.” Lilli, Anna & Isac.

Du köper boken här!

Läs mer om barnboksprojektet i Barometern OT.

Background Image

F.A.Q.

Vad vet du om ES musik?

Inte bara muskler, utan också hjärnan kan ”tränas”. Tydligast är detta studerat för musik, eftersom det är lätt att jämföra professionella musiker, amatörmusiker och dem som inte ägnar sig åt musik, och man vet då ungefär hur mycket tid musikerna ägnat åt träning. Jämför man sedan dessa grupper ser man en rad tydliga skillnader i hjärnan, som med stor sannolikhet ligger bakom det faktum att musikträning gör det lättare att lära sig både språk och andra ämnen.

Läs mer

Nej. Du kan börja med ditt instrument hos oss. Det viktiga är att du vill ägna mycket tid varje dag till övning för att utvecklas.

Ett högskoleförberedande program som Estet, Natur, Samhälle, Teknik eller Ekonomi innebär att kunskapsmålen i teoretiska och praktiska ämnen syftar till vidare studier på högskola eller universitet. Du som elev förväntas ägna mycket tid till studier för att klara av kunskapsmålen. Genom dina valbara kurser kan du inrikta dig mot olika områden beroende på intresse och tänkta vidare studier. 

Ja! Vi samarbetar med kulturskolan och Oskarshamns FHS och har på så sätt tillgång till de flesta instrument. Finns det ej lärare på orten skapas lösningar efter behov.

Vi har varje år elever som bor inneboende eller har eget boende och kan ofta slussa vidare dessa kontakter till nya elever. Kontakta oss så hjälper vi dig.