Aktuellt

KULTURNATTEN 11/11 2022

Fredagen den 11 november är det dags för Kultrturnatt i Oskarshamn. Vi på Estetiska programmet bjuder in till två konserter på Forum. Konsert 1: 17:30; Konsert 2: 20:00. Det är gratis entré, så först till kvarn gäller. Välkomna.

ELEVAFTON 27/10 2022

Välkommen till Estetiska programmets elevafton med tema: Maskerad Party! 

Vi är väldigt tacksamma för förra elevaftons feedback! Nu drar vi igång med ännu en till, men gör er redo för att se nya ansikten på scen nu när vi har bytt grupper! 

Denna kväll kommer vi bjuda på teater och ett stort sortiment av livemusik. Dessutom kommer det finnas fika och förfriskningar att köpa. 

Hoppas vi ser dig där! /ES21

Plats: Konsertsalen Oscarsgymnasiet

Datum: Torsdag 27/10

Tid: kl. 18.30

ELEVAFTON 29/9 2022

Välkommen till Estetiska programmets första elevafton för denna termin, med tema: Skoldisco!

Under kvällen kommer det att framföras ett brett spann av blandade låtar. Det kommer även finnas fika och förfriskningar att köpa. Under läsåret 22/23 är det vi i Es21 som ansvarar för elevaftons tillfällena och vi hoppas att ni ska få en minnesvärd kväll med go musik och dans:)

Plats: Konsertsalen Oscarsgymnasiet

Datum: Torsdag 29/9

Tid: kl.18.30

ELEVAFTON 2/6 2022

Elevafton – Tema: En Dag På Stranden

Välkommen till Estetiska Programmets sista elevafton för denna termin.

Datum: 2/6 klockan 18:30 i Konsertsalen på Oscarsgynasiet 

Denna gång med tema: En dag på stranden.

Vi i ES20 ser fram emot att få träffa er och bjuda på en magisk kväll.

 

Afrokonsert 28/4

Torsdagen den 28 april bjuder vi in till stor konsert på Forum i Oskarshamn. Kom och upplev musik tillsammans med oss när vi äntligen får fira ”Back to Live”

Konsert I försommartid

Estetiska Programmet på Oscargymnasiet ger en konsert med kyrkan som rum! 

Plats: Oskarshamns Kyrka

Konserten startar klockan 18:00.

Elevafton 7/4

Es-programmet bjuder er på en resa genom tiden!
En kväll fylld med musik, glädje och nostalgi.
Ta chansen och köp dina biljetter nu för det här vill du inte missa!
Hoppas vi ses där!

Ny inriktning startar 2022

Ny inriktning, Estetik & Media startar 2022!
Du vill lära dig mer om film och TV produktion! Fotografi, media och kommunikation i en skapade miljö på ett högskoleförberedande program!
Anmäl dig till besöksdagen för åk 9 den 26 oktober!

Open stage

En gång i månaden på fredagar har klassen Open Stage. Då har alla chansen att visa upp vad de arbetar med för tillfället. Solist eller band, första gången på en scen eller en akt som framför sin låt för tredje gången för att finputsa och förbättra både det musikaliska och sceniska. Konsertsalen släcks ner och scenljuset tänds! 

Klassen är påhejande publik och vi dokumenterar med ljud och filminspelning för att du som elev tillsammans med din lärare ska kunna titta och utvärdera ditt framträdande i efterhand.

De akter som visar extra stor utveckling kommer få chansen att spela på de större scenerna och delta i olika evenemang under åren.

Nu är det dags för konsert!

Äntligen möter vi publiken igen!

En blandad repertoar med kör, solister och ensembler möter publiken i vårens konserter.

Vårens konserter:

Rock och pop – Torsdagen den 7 april.

Körkonsert – Fredagen den 20 maj.

För löpande uppdatering se kalendariet!

F.A.Q.

Vad vet du om ES musik?

Inte bara muskler, utan också hjärnan kan ”tränas”. Tydligast är detta studerat för musik, eftersom det är lätt att jämföra professionella musiker, amatörmusiker och dem som inte ägnar sig åt musik, och man vet då ungefär hur mycket tid musikerna ägnat åt träning. Jämför man sedan dessa grupper ser man en rad tydliga skillnader i hjärnan, som med stor sannolikhet ligger bakom det faktum att musikträning gör det lättare att lära sig både språk och andra ämnen.

Läs mer

Nej. Du kan börja med ditt instrument hos oss. Det viktiga är att du vill ägna mycket tid varje dag till övning för att utvecklas.

Ett högskoleförberedande program som Estet, Natur, Samhälle, Teknik eller Ekonomi innebär att kunskapsmålen i teoretiska och praktiska ämnen syftar till vidare studier på högskola eller universitet. Du som elev förväntas ägna mycket tid till studier för att klara av kunskapsmålen. Genom dina valbara kurser kan du inrikta dig mot olika områden beroende på intresse och tänkta vidare studier. 

Ja! Vi samarbetar med kulturskolan och Oskarshamns FHS och har på så sätt tillgång till de flesta instrument. Finns det ej lärare på orten skapas lösningar efter behov.

Vi har varje år elever som bor inneboende eller har eget boende och kan ofta slussa vidare dessa kontakter till nya elever. Kontakta oss så hjälper vi dig.